Hemma nu

Är nu hemma efter skolan, gymmet och en promenad! Herregud, känner mig allt annat än levande just nu, haha. Är inte van att röra mig så här mycket längre. Blev bara 20 minuter på löpbandet idag på gymmet, vågade inte testa nåt annat. Sedan blev det en timmes promenad när jag kom hem.
Men, ni som gymmar ofta, vad brukar ni köra? Jag och N kände oss helt lost bland alla dessa vältränade människor, så vi skulle tacksamt ta emot några tips på vad som är bra :)

Bästa sortens motivation

Sugen på godis, chips, en smörgås kanske? Titta på denna bilden och säg sedan om det är värt det.
Äta något onödigt eller få den här kroppen?

Träningstips

Vet inte om man kan kalla det tips direkt, då detta säkert är något som många redan vet. Men jag tänkte säga det ändå. Att träna innan man äter frukost/lunch eller vad man nu äter som första mål, förbränner mer kalorier än om man gör det efter att man ätit. Detta eftersom kroppen då hämtar energin direkt från kroppsfettet.

Kan av erfarenhet säga att just promenader är väldigt bra för att förbränna fett, eftersom jag gick ner nästan 10 kilo för ett par år sedan (men har gått upp nästan hälften igen) och då gick jag 1-1.5 timme varje dag och allt tog ungefär 2 månader. Jag försökte ju också äta så bra som möjligt, men det var mest träningen som gjorde det för mig. Så om man är "lat" och inte riktigt orkar ta sig till gymmet eller liknande, så är promenader sjukt bra. Känns som att det är ganska underskattat annars? Men med bra musik och om man varierar vilka vägar man går så är det faktiskt inte så tråkigt :)

:D

Oj, detta hade jag verkligen inte förväntat mig! Hoppas att iallafall några stannar kvar, blir faktiskt mer motiverad av det här. Även fast det inte spelar någon roll, men ett plus är det ju :) och jag hoppas såklart att någon annan som behöver det kan bli inspirerad också :)
Idag ska jag testa att styrketräna för första gången på... Jadu... Sen idrotten i högstadiet? Haha. Berättar sedan hur det gick.

Måndag v.5

Fick en fråga förut om hur lång jag är, hade ju glömt skriva det!
Är ungefär 165 cm och väger alltså 58 kilo. Det är kanske inte så mycket, visst, men om man tittar på bilderna så ser man ju att jag har lite att ta av.

Det blir nog ingen träning idag, tänkte gå en promenad efter skolan men det är helt omänskligt kallt ute, så tror faktiskt att jag hoppar över det idag. Ska börja med ordentliga promenader igen så fort det går att vara ute. Bor ju ganska långt norrut, hehe.

Jag har försökt äta så lite kolhydrater som möjligt nu ett tag och det går faktiskt ganska bra tycker jag :) Till lunch åt jag ett ägg, lite nötter och lite tonfisk, skum blandning men man tar vad man har liksom. Hann inte riktigt göra nåt annat heller. Till middag ska jag göra kyckling och grönsaker, tror jag. Köpte också en cola och det var ju himla onödigt, men ibland är min huvudvärk inte att leka med och då är cola det enda som hjälper.

Thinspo

Innan jag går till skolan så tänkte jag lägga in lite thinspo-bilder, för det är något som iallafall jag känner mig väldigt inspirerad av :)

Ny blogg!

Hejsan :)
Nu menar jag allvar med det här att gå ner i vikt, så därför tänkte jag starta en blogg om det. Framförallt för att peppa och motivera mig själv. Jag kommer att skriva om träning, mat och lite andra olika saker. Jag har faktiskt inte tänkt igenom det så mycket, fick bara för mig att köra.

Jag tänkte iallafall lägga ut resultatbilder lite då och då, för att bättre kunna se om det blir någon skillnad.
Startvikt: 58 kg
Målvikt: ca 50 kg.

(Dessutom, ursäkta trosorna. Förskräckligt fula, jag vet)
Måste bara säga också att detta absolut inte är en pro-ana blogg. Jag vet att jag inte är speciellt överviktig men jag är heller inte perfekt. Jag gör detta helt enkelt för att kunna trivas med mig själv.
RSS 2.0